Critical Alignment Yoga

Heb je regelmatig last van rug, nek en/of schouderklachten? Keren deze klachten telkens weer terug ondanks massage, fysiotherapie of manueel therapie? Dan kan Critical Alignment Yoga iets voor je betekenen.

Critical Alignment Yoga (CAY) is een bijzondere yogavorm. Bij CAY staat de wervelkolom centraal. Een goed bewegende wervelkolom is essentieel voor ons lichamelijke en mentale welzijn. Blokkeringen in de wervelkolom kunnen klachten geven op die plek in de rug zelf maar vaker op andere plekken omdat je de verloren mobiliteit gaat compenseren vanuit andere delen van je rug. Zo kan een stijve bovenrug klachten opleveren in de nek, schouders, armen ( RSI of CANS) maar ook in de onderrug (hernia of spit)  of de heupen. Met gerichte oefeningen, ademtechnieken, en tools zoals de backbender, hoofdstandbankje, de rubberen strip en rol, worden blokkades in de rug direct aangepakt. De houdingen kunnen je laten voelen hoe je van binnen beweegt. Ze helpen je te openen in plaats van te verkrampen en je eigen pure kracht weer terug te vinden.

Als de rug weer beweeglijk is, geeft dit een gevoel van rust en ruimte. Je knapt er van op zowel fysiek als mentaal.

Critical Alignment Yoga is ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Hij verbindt anatomisch denken, meditatieve stromingen en psychologie met yoga. Het resultaat is een effectieve methode om chronische stress zowel op fysiek als psychisch niveau aan te pakken.

Heb je behoorlijk veel klachten en ben je daardoor misschien "bang" geworden om te bewegen dan kan ik je wellicht helpen door eerst een individuele intake af te spreken zodat ik je klachten in kaart kan brengen en naar de beweeglijkheid van je wervelkolom kan kijken. Aan de hand daarvan bepalen we dan samen of je de reguliere les mee kan doen, de basisles, of dat je beter eerst een paar individuele lessen kunt volgen om vertrouwd te raken met de tools en de CAYmethode .